Over Ons

Het organisatieteam.

Wij schrijven December 1997 als Henk en Joke Koppelman lezen dat er in een plaatselijke krant melding van een workshop country line dancing wordt gedaan welke georganiseerd wordt door Angelique Hartman op de boven verdieping van de S.T.U.W. te Eibergen. Nieuwsgierig dat we zijn, gaan we er naar toe en zijn na de workshop laaiend enthousiast. Van de mogelijkheid om je op te geven maken we gelijk gebruik en bij de volgende deelname wil ze dan t.z.t. een groep formeren. Het werd niet één groep maar meerdere, zo groot was de animo. Totaal waren er uit diverse omringende plaatsen t.w. Eibergen, Rekken, Neede en Beltrum ± 200 aanmeldingen. En toen maar wachten op de startdatum.

En dan, 10 Februari 1998 om 09:30 uur in hotel café De Klok was het zover, de eerste dans die we uitgelest kregen was de Freeze. Het was geweldig om deze vorm van dansen te doen, zowel op lijn alleen en als koppeldans met partner. Dit dansen vroeg om meer dan alleen maar één keer in de week een anderhalf uurtje les. En zo startten we, in het bezit van een paar cassettebandjes op 8 November 1998 met het op zondagmiddag van 14:00 uur tot 18:00 uur organiseren van country linedance middagen in cafe de Bastille, niet wetende dat het zo’n gigantisch succes zou worden. Toen is de naam Egg Mountains ontstaan. Zo ontstond er ook een demogroep. Een ieder die het leuk vond, kon en mocht meedoen met een optreden. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd bleek al snel. Op deze manier hebben we diverse optredens gedaan tot groot plezier van zowel de danser als het publiek.

Wij zijn begonnen in café Bastille, daarna De Hertog en vervolgens café De Krekel. Toch werd ons Juni/Juli 2010 gevraagd om het country linedancing elders te gaan beoefenen. Het werd De Huve. Het dansen op de tweede en de vierde zondagmiddag van elke maand werd in de vakantiemaanden juli en augustus uitgebreid met de donderdagavond, ook dat bleek een succes.

In 2005 hebben Annie en Diny, Freddy en Tineke het stokje overgenomen van Henk en Joke die met pijn in het hart zijn gestopt. Ze wilden nl. wat meer met de camper weg. Vanaf de Huve zijn we sinds 23 April 2011 verhuisd naar het allermooiste wat een line-dancer zich maar kan wensen en dat is een compleet in westernstijl ingerichte vrijstaande landelijk gelegen ranch met de toepasselijke naam Annie’s Saloon genoemd naar de eigenaresse welke zelf ook les geeft. En natuurlijk is de hoop gevestigd, dat door middel van deze fantastische locatie wat zoveel uitstraling heeft het country gebeuren weer een extra boost geeft.